Використання нестиглих волоських горіхів

волоський горіхЦього року горіх щедро вродив, і розрісся до того ж, аж закрив нам літній душ несподівано. Гілки від плодів до землі, шатро шикарне стоїть посеред двору. (Взагалі волоський горіх далеко не щороку дає у нас плоди, він довго чекає навесні небезпеку заморозків, щоб потім розпустити бруньки, і часто все одно помиляється, через це листя вимерзає, і витрачається багато часу на розпускання додаткових бруньок. Після цього, видно, сил на щедрий врожай уже не має.)

Зустріла кілька рецептів, як можна використати ще недостиглі плоди волоського горіха. Один з них – це варення, уявляєте?! Робити не буду, бо один інгредієнт не подобається, там треба у вапні вимочувати горіхи, я ніяк не можу уявити будівельний матеріал в їжі))). Ще можна лікер зробити, там вже простіше в рази, але щось не хочеться з алкоголем возитися. А от ліки від паразитів – то моя тема, тому я нарешті зроблю протипаразитарний настій не з перегородок, як завжди, а з зелених недозрілих горіхів.

Якраз був сильний вітер, і позбивав трошки плодів, їх і зібрала для настою. (Хоча зустрічала і такі рекомендації, що треба тільки зривати, бо енергетика порушена. Але я економна, тому таки використаю ті, що впали.) Процес приготування простий: горіхи перекрутити на м’ясорубці або дрібно порізати і залити спиртом, щоб маса була покрита повністю. Єдиний нюанс: заливати треба якнайшвидше, щоб горіх не встиг почорніти на повітрі. Настоювати 6 тижнів в кімнаті. Потім процідити, вживати по схемі.

настій від паразитів

Ще є рецепт не про запас: зелені горіхи подрібнити, 4 ст.л. маси залити 1 склянкою підсоленого окропу, настояти 30 хв і процідити. Пити на протязі дня, попередньо прийнявши проносне.

----------

В этом году орех щедр с плодами, и разросся к тому же, даже закрыл нам летний душ неожиданно. Ветви от плодов к земле, шатер шикарный стоит посреди двора. (Вообще грецкий орех далеко не каждый год дает у нас плоды, он долго ждет весной опасность заморозков, чтобы потом распустить почки, и часто все равно ошибается, поэтому листья вымерзает, и тратится много времени на распускания дополнительных почек. После этого, видно, сил на щедрый урожай уже нет.)

Встретила несколько рецептов, как можно использовать еще недозрелые плоды грецкого ореха. Один из них - это варенье, представляете ?! Делать не буду, потому что один ингредиент не нравится, там надо в извести вымачивать орехи, я никак не могу представить строительный материал в еде))). Еще можно ликер сделать, там уже проще в разы, но что-то не хочется с алкоголем возиться. А вот лекарства от паразитов - это моя тема, поэтому я наконец сделаю противопаразитарный настой не из перегородок, как обычно, а с зеленых недозрелых орехов.

Как раз был сильный ветер и сбил немного плодов, их и собрала для настоя. (Хотя встречала и такие рекомендации, что нужно только срывать, потому что энергетика нарушена. Но я экономная, поэтому таки использую те, что упали.) Процесс приготовления прост: орехи перекрутить на мясорубке или мелко порезать и залить спиртом, чтобы масса была покрыта полностью. Единственный нюанс: заливать нужно как можно быстрее, чтобы орех не успел почернеть на воздухе. Настаивать 6 недель в комнате. Затем процедить, принимать по схеме.

Еще есть рецепт не впрок: зеленые орехи измельчить, 4 ст.л. массы залить 1 стаканом подсоленного кипятка, настоять 30 мин и процедить. Пить в течение дня, предварительно приняв слабительное.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *