В оригіналі ця запіканка називається кугель, але тісто ще перед випічкою несамовито пахло літом))).
Коли прочитала її склад, то вирішила, що ризикну зробити відразу подвійну порцію, щоб всі наїлися.
І не прогадала.
Склад овочевої запіканки:
2 картоплини
2 морквини
2 маленькі цукіні
1 цибулина
4 зубчика часнику
Яйця (скільки буде потрібно для приданню овочам консистенції тіста)
3 ст.л.мелених сухарів (у моєму випадку був шрот з льону)
4 ст.л.оливкової олії
Зелень, прянощі та спеції за смаком
Саме смішне, що взимку подібні рецепти я не готую з цукіні, просто не купую таке не в сезон. Але чарівна моя сушарочка забезпечила мене сушеними кабачками, їх просто треба трошки замочити – і вони стануть м’які та запашні. Отже, всіх складників я взяла вдвічі більше і почала.
Приготування овочевої запіканки:
Овочі почистити і натерти на крупній тертці. Часник подрібнити. Змішати, додати потрібну кількість яєць, сухарі та спеції, олію. Форму змастити і викласти масу. Випікати 60 хв при 180*С. Все чудово пропеклося, я нарізала овочеву запіканку як торт і полила сметанкою. Смакота!
-------------------------------
В оригинале эта запеканка называется кугель, но тесто еще перед выпечкой неистово пахло летом))). Когда прочитала ее состав, то решила, что рискну сделать сразу двойную порцию, чтобы все наелись. И не прогадала.
Состав овощной запеканки:
2 картофелины
2 морковки
2 маленькие цуккини
1 луковица
4 зубчика чеснока
Яйца (сколько потребуется для придания овощам консистенции теста)
3 ст.л.молотых сухарей (в моем случае был шрот из льна)
4 ст.л.оливкового масла
Зелень, пряности и специи по вкусу
Самое смешное, что зимой подобные рецепты я не готовлю с цуккини, просто не покупаю такое не в сезон. Но волшебная моя сушилочка обеспечила меня сушеными кабачками, их просто нужно немножко замочить, и они станут мягкие и душистые. Таким образом, всех составляющих я взяла в два раза больше и начала.
Приготовление овощной запеканки:
Овощи почистить и натереть на крупной терке. Чеснок измельчить. Смешать, добавить нужное количество яиц, сухари и специи, масло. Форму смазать и выложить массу. Выпекать 60 мин при 180 ° С. Все прекрасно пропеклось, я нарезала как торт и полила сметаной. Вкуснятина!