Овочева запіканка з запахом літа

овочева запіканкаВ оригіналі ця запіканка називається кугель, але тісто ще перед випічкою несамовито пахло літом))).

Коли прочитала її склад, то вирішила, що ризикну зробити відразу подвійну порцію, щоб всі наїлися.

І не прогадала.

Склад овочевої запіканки:

 

2 картоплини

2 морквини

2 маленькі цукіні

1 цибулина

4 зубчика часнику

Яйця (скільки буде потрібно для приданню овочам консистенції тіста)

3 ст.л.мелених сухарів (у моєму випадку був шрот з льону)

4 ст.л.оливкової олії

Зелень, прянощі та спеції за смаком

Саме смішне, що взимку подібні рецепти я не готую з цукіні, просто не купую таке не в сезон. Але чарівна моя сушарочка забезпечила мене сушеними кабачками, їх просто треба трошки замочити – і вони стануть м’які та запашні. Отже, всіх складників я взяла вдвічі більше і почала.

Приготування овочевої запіканки:

 

Овочі почистити і натерти на крупній тертці. Часник подрібнити. Змішати, додати потрібну кількість яєць, сухарі та спеції, олію. Форму змастити і викласти масу. Випікати 60 хв при 180*С. Все чудово пропеклося, я нарізала овочеву запіканку як торт і полила сметанкою. Смакота!

овочева запіканка

-------------------------------

В оригинале эта запеканка называется кугель, но тесто еще перед выпечкой неистово пахло летом))). Когда прочитала ее состав, то решила, что рискну сделать сразу двойную порцию, чтобы все наелись. И не прогадала.

Состав овощной запеканки:

2 картофелины

2 морковки

2 маленькие цуккини

1 луковица

4 зубчика чеснока

Яйца (сколько потребуется для придания овощам консистенции теста)

3 ст.л.молотых сухарей (в моем случае был шрот из льна)

4 ст.л.оливкового масла

Зелень, пряности и специи по вкусу

Самое смешное, что зимой подобные рецепты я не готовлю с цуккини, просто не покупаю такое не в сезон. Но волшебная моя сушилочка обеспечила меня сушеными кабачками, их просто нужно немножко замочить, и они станут мягкие и душистые. Таким образом, всех составляющих я взяла в два раза больше и начала.

Приготовление овощной запеканки:

Овощи почистить и натереть на крупной терке. Чеснок измельчить. Смешать, добавить нужное количество яиц, сухари и специи, масло. Форму смазать и выложить массу. Выпекать 60 мин при 180 ° С. Все прекрасно пропеклось, я нарезала как торт и полила сметаной. Вкуснятина!

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *