Кекс із сухофруктів

кекс із сухофруктівЦікавий рецепт кексу мені трапився, фактично складається з самих сухофруктів, борошна там смішні 6 ложок. А я завжди норовлю відшукати щось таке, де поменше "клейстеру".

Спробуємо?

Склад кексу із сухофруктів:

 

300-400 г суміші з сухофруктів і горіхів (уточню нижче)

2 яйця

6 ст.л.цукру (можна взагалі не додавати)

6 ст.л.борошна

0,5 ч.л.соди, гашеної яблучним оцтом

А  тепер ремарки з приводу складників. Можна брати будь-який варіант, у мене сьогодні було все своє: яблука, груші, абрикоси, сливи, так як у мене є електрична сушарка. З горіхів додала волоські. Завдяки груші суміш була достатньо солодка, що я навіть не всипала туди 6 ложок цукру, лише дві. А коли брати покупні родзинки, курагу і чорнослив, то я впевнена, що цукру взагалі не треба. Щодо соди, то можливо її і гасити не треба, якщо суміш має кислоту слив і абрикосів домашніх (домашні кислі, бо я їх не тримаю в цукровому сиропі, як це роблять з фабричними).

Спосіб приготування кексу з сухофруктів:

 

Крупні сухофрукти порізати на соломку або до розміру родзинок. Якщо берете домашні сушені – то намочити за кілька годин, воду злити і тоді порізати або подрібнити у комбайні. Всипати помиті горіхи. Яйця збити до однорідної маси і додати до фруктів, а також цукор, якщо треба, борошно і соду. Все вимішати і викласти в форму. Випікати 45 хв при 180*С.

Смачного!

-----------------------

Интересный рецепт кекса мне попался, фактически состоит из самых сухофруктов, муки там смешные 6 ложек. Попробуем?

Состав кекса из сухофруктов:

300-400 г смеси из сухофруктов и орехов (уточню ниже)

2 яйца

6 ст.л.цукру (можно вообще не добавлять)

6 ст.л.борошна

0,5 ч.л.соды, гашеной яблочным уксусом

А теперь ремарки по поводу составляющих. Можно брать любой вариант, у меня сегодня было все свое: яблоки, груши, абрикосы, сливы, так как у меня есть электрическая сушилка. Из орехов добавила грецкие. Благодаря груши смесь была достаточно сладкая, так что я даже не всыпала туда 6 ложек сахара, только две. А если брать покупные изюм, курагу и чернослив, то я уверена, что сахара вообще не надо. По соде, то возможно ее и гасить не надо, если смесь имеет кислоту слив и абрикосов домашних (домашние кислые, потому что я их не держу в сахарном сиропе, как это делают с фабричными).

Способ приготовления кекса из сухофруктов:

Крупные сухофрукты порезать на соломку или по размеру изюма. Если берете домашние сушеные - то намочить за несколько часов, воду слить и тогда порезать или измельчить в комбайне. Всыпать помытые орехи. Яйца взбить до однородной массы и добавить к фруктам, а также сахар, если надо, муку и соду. Все перемешать и выложить в форму. Выпекать 45 мин при 180 ° С.

Приятного аппетита!

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *