Я ще з одним кексиком до вас. Недорогий, простий і смачний. Варіант подобається тим, що можна давати дітям на перекус до школи чи в дорогу. Рекомендую! А ще можна подивитися у мене в рубриці «готуємо здорово і просто» інші рецепти з гарбуза, бо я його дуже люблю!
Складники такі:
- гарбуз - 200г
- морква - 175 г
- горіхи - 85 г
- вівсяні пластівці - 100 г
- вершкове масло - 150 г
- яйця - 3 шт.
- цукор - 150 г
- борошно - 75 г
- сода – 1 ч.л.
- мелена кориця - 1/2 ч.л.
Приготування:
Гарбуз і моркву натерти на крупній тертці. Додати подрібнені горіхи, розтоплене і трошки охолоджене масло, корицю. Збити яйця з цукром (я, доречі, дала цукру менше, бо кинула ще жменьку родзинок, думаю, що наступного разу зовсім заміню), також додати до попередньої маси. Борошно просіяти, додати соду і пластівці і все це поєднати з іншими складниками. Маса вийшла в міру еластична,
гарно викладалася на деко, змазане маслом и посипане висівками. Рецепт радив пекти 1 годину, але у мене деко велике (кекси взагалі печуться у високих формах), тому тісто розклала тоншим пластом і пекла півгодини (на фото лежать 2 шматочки один на одному).
----------------------------------
Я еще с одним кексиком к вам. Недорогой, простой и вкусный. Вариант нравится тем, что можно давать детям на перекус в школу или в дорогу. Рекомендую! А еще можно посмотреть у меня в рубрике «готовим здорово и просто» другие рецепты из тыквы, потому что я её очень люблю!
Составляющие таковы:
- тыква - 200г
- морковь - 175 г
- орехи - 85 г
- овсяные хлопья - 100 г
- сливочное масло - 150 г
- яйца - 3 шт.
- сахар - 150 г
- мука - 75 г
- сода - 1 ч.л.
- молотая корица - 1/2 ч.л.
Приготовление:
Тыкву и морковь натереть на крупной терке. Добавить измельченные орехи, растопленное и немножко охлажденное масло, корицу. Взбить яйца с сахаром (я, кстати, дала сахара меньше, потому что бросила еще горсточку изюма, думаю, что в следующий раз совсем заменю), также добавить к предыдущей массе. Муку просеять, добавить соду и хлопья и все это совместить с другими составляющими. Масса получилась в меру эластичная, хорошо перекладывалась на противень, смазанный маслом и посыпанный отрубями. Рецепт советовал печь 1 час, но у меня противень большой (кексы вообще пекутся в высоких формах), поэтому тесто разложила тонким пластом и выпекала полчаса (на фото 2 кусочка лежат один на другом).