Хлібці вівсяні

хлібці вівсяніЯ все в пошуках легких в приготуванні і корисних страв, особливо таких, які можна взяти в дорогу. Вже були у мене тут і сироїдні хлібці, але вони забирають багато часу (пасивного, правда), і більш простіші, а зараз знайшла такі, що беруть пальму першості на раз і по складниках, і по швидкості приготування! Самі дивіться:

Склад хлібців

 

2 склянки вівсяних пластівців (не швидкого приготування, а для варіння)

0,5 склянки мелених горіхів (як варіант може бути кунжут, соняшникове насіння)

1/3 склянки насіння льону (я використовую віджимки http://hutorianka.com.ua/omega-3/ )

3-4 гілочки свіжого тим’яну (чого нема, того нема, я у вигляді компенсації насипала інших прянощів)

морська сіль за смаком

1 склянка окропу

2 ч.л. оливкової олії

Приготування хлібців

 

Все сухе змішати, залити окропом, вимішати, почекати 5 хвилин і додати олію. На бляшку постелити пергамент, на нього викласти тісто, мокрими руками або силіконовою лопаткою вирівняти по всій поверхні (порції якраз вистачає на таку стандартну бляшку 35*35 см). Ножем розграфити масу на квадратики і випікати в духовці 30 хв при 210 *С. Потім розділити по лініям і остудити.

Правда просто?

-------------------------

Я всё в поисках легких в приготовлении и полезных блюд, особенно таких, которые можно взять в дорогу. Уже были у меня здесь и сыроедческие хлебцы, но они отнимают много времени (пассивного, правда), и более простые, а сейчас нашла такие, которые перенимают пальму первенства на раз и по составляющих, и по скорости приготовления! Сами смотрите:

состав хлебцев

 

2 стакана овсяных хлопьев (не быстрого приготовления, а для варки)

0,5 стакана молотых орехов (как вариант может быть кунжут, семечки)

1/3 стакана семян льна (я использую отжимки http://hutorianka.com.ua/omega-3/)

3-4 веточки свежего тимьяна (чего нет, того нет, я в виде компенсации насыпала других пряностей)

морская соль по вкусу

1 стакан кипятка

2 ч.л. оливкового масла

приготовления хлебцев

 

Все сухое смешать, залить кипятком, перемешать, подождать 5 минут и добавить масло. На протвень постелить пергамент, на него выложить тесто, мокрыми руками или силиконовой лопаткой выровнять по всей поверхности (порции как раз хватает на такой стандартный протвень 35 * 35 см). Ножом разграфить массу на квадратики и выпекать в духовке 30 мин при 210 ° С. Затем разделить полиниям и остудить.

Правда просто?

 

 

 

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *