Каштан посівний їстівний

Насамперед – він не родич звичного для нас кінського каштану. Належить до сімейства Букових. Схожий плодами, листя вже геть інакше.

Дуже популярний в Європі, аж настільки, що у Франції колись заміняв хліб і картоплю, а зараз там проводять фестивалі каштанів, де частують відвідувачів смаженими плодами. Печуть їх і в Англії на Різдво – ритуально так гріють ними руки. У Тайланді туристів зваблюють глазурованими каштанами у цукрі.

В кулінарії посівний каштан смажать, застосовують як посипку на торти і морозиво, використовують в рецепті печеної гуски, фаршированої каштанами, роблять каву, пиво.

То ж садимо хутчій у себе, він цілком росте в Україні і плодоносить!

Невибагливий, морозостійкий. Потребує перехресного запилення, тому для отримання хорошого урожаю йому потрібна компанія, краще садити неподалік 2-3 штуки. Хитрість: вмовляйте сусідів, щоб посадили у себе, будете корисні один одному.

На продаж є 1-річні сіянці з маточного дерева на Тернопільщині.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *